Sobote v januarju in februarju – obisk jame z lučkami

Izziv leta 2018: raziščite Županovo jamo (samo) ob svetlobi naglavnih svetilk – kot pravi odkritelji! Vodeni ogledi vsako soboto v januarju in februarju, ob 15.uri! Prosimo za najavo na 041 407 705.

Kako črna je tema v podzemlju, vedo samo tisti raziskovalci, ki se (prvi) podajo v neznane jamske rove. V popolni temi in tišini kraško podzemlje dobi nove dimenzije; čas in prostor postaneta nepomembna, prevlada stik s prvobitnostjo in samim seboj. Vsak snop svetlobe v takšni temi odkrije podzemna čudesa, ki zaživijo v povsem drugačni podobi kot v popolno razsvetljeni jami.

Ogledi za zaključene skupine po dogovoru na 041 407 705 Število obiskovalcev: 5 – 20. Trajanje ogleda jame: 1 ura. Svetila prinesite s seboj! (naglavne, ročne baterijske svetilke) Cena: 8 € odrasli, 6 € šolski otroci. V ceno je vključen voden ogled Županove jame s svetilkami in ogled razstave pred jamo. Priporočila: Pohodni čevlji in topla oblačila, saj je v jami 10⁰C. Zaželjena je primerna kondicija. Podzemni svet Županove jame sestavlja 8 dvoran, bogato okrašenih s kapniki. Notranje predele jame je leta 1926 odkril tamkajšnji župan Josip Perme skozi brezno v tretji dvorani. Za ogled je danes urejenih 600 metrov poti skozi 7 dvoran, pot je označena in zavarovana. Ob rednih ogledih je jama električno osvetljena. Županova jama Vas bo osvojila s sozvočjem tišine, teme in kapljanja vodnih kapljic, ob soju svetilk pa se boste počutili kot pravi jamarji. Vabljeni!

Komentiranje zaprto.